Zastaviť aplikácie tretích strán, ktoré ste nikdy neschválili, alebo už nebudete používať na prístup k svojmu účtu Instagram | Chytré Telefóny A Tablety | sk.smartcity-telefonica.com

Zastaviť aplikácie tretích strán, ktoré ste nikdy neschválili, alebo už nebudete používať na prístup k svojmu účtu Instagram




Ak nie ste úplne nový v Instagrame, je pravdepodobné, že ste svoj účet prepojili so službou tretej strany a na to zabudli. Tieto služby majú stále prístup k údajom, ako sú napríklad vaše médiá a informácie o profile, preto je dôležité, aby ste nielen vedeli, ako nájsť tieto „autorizované“ aplikácie, ale aj to, že ich povolenia môžete zrušiť.

Možno si ani neuvedomujete, že ste pripojili svoj účet Instagram k inej aplikácii, a je ešte pravdepodobnejšie, že ste zabudli. Možno ste použili aplikáciu na monitorovanie, kto vás sledoval, spravovať viac účtov sociálnych médií, zadať súťaž alebo zdieľať informácie o dátumových platformách. Aj keď tieto aplikácie tretej strany prestanete používať, budú mať naďalej prístup k vášmu účtu, pokiaľ s tým niečo neurobíte.

  • Nenechajte si ujsť: Ako poslať súkromné ​​Instagram príbehy na 'Zatvorte priateľov' len

Aj keď sa odhláste alebo odstránite aplikáciu tretej strany z telefónu iPhone alebo Android, aplikácie s prístupom k vášmu profilu Instagram môžu potenciálne vykonávať neautorizované akcie, ako napríklad uverejňovanie obsahu, zobrazovanie médií, ponechávanie komentárov. Aplikácie, ktoré majú prístup k vášmu prihlasovaciemu e-mailu a heslu, sú v nebezpečenstve, že sa dostanú do hackeru, a mohli by sa len tak vyhýbať snahe ukradnúť vaše poverenia.

Ak chcete zvýšiť bezpečnosť a zbaviť sa služieb, ktoré už nepoužívate, ako aj potenciálne škodlivé aplikácie a iné zlé jablká, zrušte ich prístup. Z nejakého dôvodu však Instagram túto možnosť nevyhovuje, takže sa vám nepodarí nájsť možnosť odvolať aplikácie z nastavení v aplikáciách na iOS a Android.

Krok 1: Zobrazenie autorizovaných aplikácií

Keďže služby z aplikácie Instagram nemôžete zrušiť, musíte to urobiť v prehliadači. Navštívte stránku instagram.com/accounts/manage_access vo vašom webovom prehliadači podľa svojho výberu a potom sa prihláste do svojho účtu. Ak vás po prihlásení požiada o uloženie vašich poverení, vyberte možnosť „Nie je teraz“ - nie je dôvod ukladať vaše prihlasovacie údaje do prehliadača, ak nepoužívate prehliadač pre všetky vaše funkcie Instagramming.

Môžete tiež pristupovať k týmto nastaveniam tak, že sa vo webovom prehľadávači prihlásite na stránku instagram.com, pričom sa rozhodnete ukladať poverenia alebo nie, klepnete na znak na stránke profilu a v zobrazenej ponuke vyberiete možnosť Autorizované aplikácie.




Krok 2: Odvolanie prístupu k nevyužitým službám

pod Autorizované aplikácie, môžete vidieť každú aplikáciu, ktorá má prístup k vášmu účtu Instagramu so súhrnom aplikácií. Ak nemáte žiadne súvisiace služby, povie „ste neautorizovali žiadne aplikácie na prístup k vášmu účtu Instagram.“

Ak máte nejaké, zobrazí sa zoznam povolení, ktoré má každá aplikácia, ako napríklad prístup k základným informáciám, ako napríklad prezeranie fotografií, komentovanie príspevkov, odovzdávanie na váš účet atď. , klepnite na "Zrušiť prístup", potom na "Áno", keď sa spýta, či ste si istý.



  • Nenechajte si ujsť: Zabrániť ľuďom s kontaktnými informáciami z vyhľadávania vášho Instagramu

Urobte to pre každú aplikáciu tretej strany, pre ktorú chcete zrušiť prístup. Zrušením prístupu sa preruší spojenie medzi Instagramom a aplikáciou. Ak napríklad zrušíte prístup do služby Hootsuite, už nebudete môcť nastaviť naplánované príspevky na lokalite Instagram. Ak chcete získať prístup k tejto funkcii, budete musieť znova udeliť prístup k platforme na správu sociálnych médií.

Krok 3: Zmena hesla len v prípade

Ak máte podozrenie, že aplikácia tretej strany na váš účet Instagramu odoslala neautorizovaný obsah, alebo ak službu, ktorú ste práve zrušili, nepoznáte, mali by ste určite zmeniť svoje heslo.

Ak chcete nastaviť nové heslo Instagramu, otvorte aplikáciu v systéme iOS alebo Android a klepnite na ikonu profilu. Potom klepnite na ponuku s troma čiarkami a prejdite do časti Nastavenia. Nakoniec prejdite na "Súkromie a bezpečnosť" na iOS alebo účet na systéme Android a vyberte možnosť Heslo. Zadajte svoje staré heslo, zadajte nové a potom ho uložte.




Pre zvýšenie bezpečnosti by ste mali nastaviť dvojfaktorovú autentifikáciu, ktorá vyžaduje, aby každý, kto sa pokúša prihlásiť, zadal špeciálny prihlasovací kód odoslaný prostredníctvom textovej správy. Hoci 2FA je voliteľná, veľmi ju odporúčame.

Tento článok bol vyrobený počas špeciálneho pokrytia Gadget Hacks na súkromí a bezpečnosti smartfónu. Pozrite sa na celú sériu Súkromie a bezpečnosť.

Nenechajte si ujsť: spôsoby, ako zlepšiť svoje súkromie a bezpečnosť na Instagram

  • Sledujte Gadget Hacks na Pinterestoch, Reddite, Twitteri, YouTube a Flipboard
  • Zaregistrujte sa na denný bulletin Gadget Hacks alebo týždenné aktualizácie systému Android a iOS
  • Sledujte WonderHowTo na Facebook, Twitter, Pinterest a Flipboard
Obal fotografie a screenshoty Nelson Aguilar / Gadget Hacks

Predchádzajúci Článok

Napodobujte stavový riadok iPhone na vašom zariadení Android

Ďalší Článok

Útek z väzenia iOS 7.1 Verzie na vašom iPade, iPhone alebo iPod Touch